Skip to content
Reviews

Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen over E-Chopper rijden bij E-Chopper Fun. Praktische tips, pech onderweg of over wet- en regelgeving!

Praktische informatie

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Groepen tot 4 personen dienen 15 minuten voor de geboekte aanvangstijd aanwezig te zijn. Groepen groter dan 4 personen dienen 30 minuten voor de geboekte aanvangstijd aanwezig te zijn.

Wij hebben namelijk tijd nodig voor het invullen van de verhuurformulieren en het geven van een goede instructie.

Krijg ik een instructie?

Ja, iedere berijder krijgt bij aanvang een instructie van een ervaren instructeur.

Kan ik op een andere tijd starten?

Nee, dat is niet mogelijk in het hoogseizoen (april t/m september). Andere maanden in overleg, neem contact op.

Kan ik opstappen en inleveren op verschillende locaties?

Nee, dat is niet mogelijk.

Hoe werkt annuleren?

Annuleren is mogelijk. Er is geen restitutie mogelijk, je kunt wel een nieuwe datum plannen. Tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos annuleren en verzetten. Je ontvangt van een tegoedbon om een andere keer e-chopper te komen rijden.

Waar kan ik parkeren?

Bij ieder Opstappunt vind je de parkeerinformatie. Kijk dus bij de opstappunten onder het kopje: adres.

Hebben jullie eigen routes?

Ja, bij diverse opstappunten maken we gebruik van een Fietsnetwerk voor een diversiteit aan leuke routes. Kijk bij het opstappunt waar je geboekt het onder het kopje: routes.

Hoeveel km kan ik rijden met de E-chopper zonder te laden?

Je mag / kunt maximaal 55 kilometer rijden zonder op te laden. Je krijgt geen oplader mee dus houd er in je planning rekening mee!

Het is niet mogelijk om op te laden bij algemene oplaadpunten voor e-bikes.

Pech onderweg?

Pech onderweg! Wat nu?

Hoewel een E-Chopper zeer betrouwbaar is, kan het helaas voorkomen dat je onderweg stil komt te staan. Bijvoorbeeld een lekke band. Heb je pech onderweg met je e-chopper dan dien je contact op te nemen met het opstappunt waar je gestart bent. Je vindt het telefoonnummer in de mail van je reservering.

Lege accu! Wat nu?

Wij sturen elke e-chopper van huis met een volle accu. Kom je stil te staan door een technische fout dan komen we je uiteraard helpen en/of halen. Overschrijd je het, vooraf aangegeven, maximale actieradius dan is het je eigen verantwoordelijkheid om terug te komen op het opstappunt. Wil je opgehaald worden of een nieuwe, volle accu ontvangen zijn wij gerechtigd kosten aan je door te berekenen.

Hoe pomp ik de banden op?

Bij elk benzinestation kun je de banden oppompen tot 2,5 bar met een reguliere autoband-luchtpomp.

Wetgeving & reglement

Mag er iemand achterop?

Nee, op een gehuurde e-chopper mag maximaal 1 persoon plaatsnemen. Er mag geen volwassenen en geen kind als bijrijder achterop.

Let op: je bent niet verzekerd als je dit wel doet! Alle schade, boetes en / of letsel is voor eigen rekening.

Waar mag ik rijden?

De E-chopper is voorzien van een blauwe kentekenplaat daarmee mag je in iedere gemeente op de fietspaden rijden (m.u.v. Amsterdam). Dus ook geruisloos door natuurgebieden, op de fietspaden uiteraard. Let op: alleen bij noodzaak claxonneren.

Waar mag ik NIET rijden?

De E-chopper is voorzien van een blauwe kentekenplaat daarmee mag je in iedere gemeente (m.u.v. Amsterdam) op de fietspaden rijden. Je mag ook rijden daar waar geen fietspad is maar fietser wel toegestaan zijn. Indien je afwijkt van de openbare weg / fietspaden (bijv. zandpaden of mountainbike routes) ben je niet verzekerd. Doe je dit wel dan vervallen alle verantwoordelijkheden van de verhuurder en ben je zelf verantwoordelijk voor evt. letsel, schades en / of boetes.

Hoe gedraag ik me in het verkeer?

Netjes! Wettelijk gezien is de e-chopper een snorfiets. Je dient je dus aan de verkeersregels te houden die gelden voor dit voertuig. Je leest er hier meer over.

Onrechtmatig claxonneren wordt niet gewaardeerd! Wij begrijpen het enthousiasme maar vragen je dit te beperken, met name in natuurgebieden en woonwijken.

Heb ik een rijbewijs nodig?

Ja, alle berijders dienen in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (B) of een brommercertificaat (AM).

Moet ik mijn rijbewijs meenemen?

Ja, alle berijders moeten een geldig rijbewijs of een brommercertificaat tonen en meenemen tijdens het e-chopper rijden. Zonder geldig rijbewijs krijg je de E-Chopper niet mee.

Moet ik een helm op?

Ja, vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm verplicht. Zie ook deze link. Draag je je helm niet en word je aangehouden en beboet dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

Moet ik borg betalen?

Ja, per chopper rekenen we een contante borg van € 50,00. Indien je kiest voor de optie “afkopen schade” is borg niet noodzakelijk. Je kiest deze optie in je winkelmandje.

Wat houdt "schade afkopen" in?

Onze voertuigen zijn WA verzekerd. Dat wil zeggen, schade aan anderen is gedekt. Indien je schade veroorzaakt aan het voertuig ben je normaliter je borg kwijt om (een deel van) de reparatiekosten te bekostigen. Kies je voor “schade afkopen” dan koop je uitsluitend de schade aan het voertuig af voor € 4,99 per voertuig.

Huurder is tijdens de huurperiode zelf aansprakelijk voor alle schades welke niet onder de WA-verzekering valt.

E-Chopper Fun beoordeeld bij terugkomst elk voertuig, en zij bepaalt of de schade onder de afkoopregeling al dan niet.

Bedrijven & grote groepen

Kan ik met een grote groep rijden?

Jazeker! Tot 40 personen. Meer informatie vind je hier.

Hebben jullie arrangementen voor bedrijven?

Jazeker! We hebben diverse arrangementen voor bedrijven vanaf 15 personen. Meer informatie vind je hier.

Heb je een andere vraag? Mail naar info@e-chopperfun.nl.